Kathy Knight - en bokrecension

Bok: Kathy Knight
Författare: Sandra Lee


Kathrine Knigt är född, uppvuxen - och sitter numera även fängslad - i Australien. I boken får  vi föja Kathys uppväxt och vuxna liv. Genom intervjuer med Kathys familj, släkt, vänner, grannar, ex och andra personer i hennes omgivning låter författaren en bild växa fram av en mycket komplex människa. Kathy växer upp i en slaktarfamilj och börjar själv arbeta på stadens slakteri under tonåren. Hennes liv kantas av destruktiva förhållanden och märkliga familjeband. Ju äldre hon blir, desto mer uppenbart blir det för hennes omgivning att hon är en mycket instabil, beräknande och farlig människa. Hur Kathy själv tänker och resonerar vet man inte än idag. Åtskilliga psykologer och andra kunniga försökte under rättegången ta sig in i hennes tankevärld, utan att lyckas.

Den 29 februari 2000 begås det mest otänkbara och bestialiska mord som landet sett. John Price, mannen som Kathy levt tillsammans med de senaste åren, dödas med nästan 40 knivhugg, och det är Kathy som håller i kniven. Sedan fortsätter hon att metodiskt separera hans kroppsdelar från varandra, med samma skicklighet som när hon slaktade djur på stadens slakteri. Och än är natten inte över.

Kathy Knight är en sann och mycket skrämmande historia som väcker många frågor. Hur kan en människa förmå sig att begå sådana handlingar som hon gjorde? Kanske berodde det på miljön hon levde i, hennes uppväxt eller ett instabilt psyke. Kanske är hon ondskan personifierad.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Iiih, läskig bok! Särskilt med tanke på att berättelsen är en sann story. Vågar man läsa?

2008-03-27 @ 16:12:26
URL: http://www.tuinternos.blogspot.com
Postat av: Ewa

Jadå, början av boken är inte så farligt otäck. Det blir värre när du kommer fram till delen när hon börjar stycka den stackars mannen... Ingen bok för äckelmagade med andra ord!

2008-03-28 @ 17:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback